17. Interjú Meier Krisztinával a Tündérkert nyuszipanzió tulajdonosával

Interjú Meier Krisztinával a Tündérkert nyuszipanzió tulajdonosával

Interjúnkban megtalálhatsz minden fontos információt a Tündérkert nyuszipanzió életének alakulásáról, működéséről, csomagjairól és árairól.

2014 ben csatlakoztam a csapathoz, ami akkoriban kezdte meg a nyuszik mentését nagy lelkesedéssel. Eleinte szállításban, orvosi költségekben segítettem, hamar ideiglenes gazdivá, majd mindenessé váltam. Az alapítvány elnöke 2016 óta vagyok.

 • Honnan/miért jött az ötlet, hogy alapítvány legyetek?

Tudtuk azt, hogy komolyan szeretnénk nyuszimentéssel foglalkozni, és mint szervezet, erre nagyobb esélyt láttunk hosszú távon. Eleinte egyesületként szerettünk volna működni, de nagyon sokáig tartott a bejegyzési kérelmeink elbírálása, így változtattunk az elképzeléseinken, és mint alapítvány lettünk sikeresen bejegyezve 2015 közepén.

 • A Vadnyuszik Mentése és Repatriálása is a Te szakértelmeden alapul. Hogy kerültek képbe a vadnyuszik?

Az első találkozásom egy vadnyuszibabával sajnos nagyon szomorúan végződött… Én a sofőr szerepét töltöttem csupán be egy mentésben, ahol már 3-4 napja nem kapott megfelelő ellátást egy 100 gramm körüli kicsike. Ceglédről elvittem egy szakértő doktornőhöz, az úton is csodáltam, mert annyira egyedi és aranyos volt. Később mikor a doktornő vizsgálta, párszor boldogan odaszaladt hozzám, majd csalódottan elfordult. Azt hiszem ez a kép örökké a szívemben lesz. Lehet azt gondolta, hogy én vagyok az anyukája és adok neki enni, de nem adtam…Akkor nem tudtam segíteni neki, de ez az eset indított el arra az útra, hogy a vadnyuszik kézzel nevelése témát nagyon körüljárva belevessem magam a mentésükbe. A doktornőnek is rengeteget köszönhetek, mert kisebb kiképzést adott az alatt a félóra alatt, amíg ott voltam. Aktívan 2015-ben kezdtem őket menteni, és mára már több mint 350 vadnyuszi babának tudtam segíteni így vagy úgy.

 • Helyileg hol található a Tündérkert nyuszipanzió? Te is itt élsz, vagy csak látogatod a nyuszikat?

A 17. kerületben, a saját otthonomban rendeztem be a nyuszipanziót. Így én is itt élek a szőrös nyuszigyerekekkel, kedvemre nyuszizhatok 365 napot az évben ?

Kép erről Interju Meier Krisztinaval a Tunderkert nyuszipanzio tulajdonosaval DTR bunny 2 1
Kriszta lelkiismeretesen foglalkozik minden nála lévő vendéggel.
 • Mennyi időt töltesz egy nap a panziós nyuszikkal?

Bevásárlás, orvoslátogatás és pár elintézni való dologtól eltekintve szinte mindig a nyuszikkal vagyok. Nem mondom, hogy 0-24-ben, de azért nagyon sok idő töltök a nyuszipanzióban.

 • Csak a környékről, vagy messzebb lévő városokból is fogadsz nyuszikat?

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem csak budapesti, hanem vidéki vendégeim is vannak a nyuszipanzióban. Volt már olyan összeszoktatós vendégem is, aki Németországból és Ausztriából jött el hozzám. Persze magyarok voltak ők is, de ez nagy megtiszteltetés számomra.

 • Ha messzebbről érkezik egy nyuszi, a fuvart a gazdi intézi vagy tudsz benne segíteni?

Sajnos nincs kapacitásom segíteni a szállításban. Első években volt erre irányuló próbálkozásom, de ez nagyon sok időt venne igénybe és ezt az időt inkább a nyuszik gondozására fordítom.

 • A Tündérkert nyuszipanzióban találkoznak egymással a vadnyuszik és a panzióztatott vagy mentett törpe-és házinyulak?

Határozottan nem. Igyekszem úgy intézni, hogy még csak egy helyiségben se legyenek. A vendég nyuszik sem találkozhatnak közvetlenül, mert ennek komoly egészségügyi és egyéb okai vannak. Főleg mivel a nyuszi összeszoktatás egy külön kunszt. ?

 • Hogyan kell hozzád bejelentkezni panzióra?

A Facebookon a Tündérkert Nyuszipanziós oldalra kell írni egy üzenetet, ami alapján én elküldök egy nagyon részletes általános tájékoztatót. Ha ez alapján szeretne jönni valaki a nyuszijával, akkor válaszban szükséges megírnia azt, hogy mikor jönne, mennyi időre és milyen ellátást szeretne igénybe venni. Ha ezzel megvagyunk, és van hely is, akkor egy érkezési időpontot tudunk egyeztetni.

 • Van lehetősége a gazdiknak terepszemlét tartani, mielőtt rád bízzák a kedvencüket?

Sajnos erre nincs lehetőség. Nagyon sok időt venne igénybe mindenkit végigkalauzolni a három szintes otthonomon, és ezt az időt a nyusziktól nem szeretném elvenni. Ha valakit érdekel milyen környezetbe kerül, ajánlani szoktam, hogy nézzen körül a honlapomon.

 • Hol, milyen körülmények közt várnak a nyuszik a gazdijaikra? Saját ketrecben, kölcsön ketrecben, kifutóban vagy a szabadban, esetleg felváltva?

Ez attól függ, hogy milyen ellátást szeretne valaki igénybe venni. Az alapellátás a saját ketreces megoldás, de lehet természetesen ketrecet bérelni is. Ha ennél valaki többet szeretne, akkor karámos vagy félkisszobás/kisszobás elhelyezésre is van lehetőség, de ezek a lehetőségek korlátozottak.

Kép erről Interju Meier Krisztinaval a Tunderkert nyuszipanzio tulajdonosaval DTR bunny 3
Egy kevés szőr a fésülés után.
 • Vannak különböző ellátási csomagjaid? Ha igen, melyek azok, mit takarnak és mennyibe kerülnek?

Az alapellátás a ketreces elhelyezés, ami 1500 Ft/nap/nyuszika, ha a gazdi hoz mindent.

A kifutós elhelyezés 2800 Ft/nap/nyuszi, ha a gazdi hozza a karámot

A félszobás elhelyezés 4300 Ft/nap/nyuszi

A Kisszobás elhelyezés pedig 6300 Ft/nap/nyuszi.

Ha több nyuszi van, akkor az árak megegyezés szerint alakulnak.

Lehet nálunk karomvágást (2000 Ft) vagy fésülést (4000 Ft) is kérni

Illetve beteg nyuszik ellátását (kényszeretetés, infúziózás stb.) is vállalom. Fontos, hogy nem fertőző beteg nyuszi gondozásáról beszélek, mert azt nem tudom vállani.

 • Mi történik, ha egy nyuszi a panzióztatás alatt betegszik meg? Ki állja a kezelést, hogyan rendezitek a gazdival?

Ha azt látom, hogy baj van, azonnal jelzem a gazdinak, és vele egyeztetek, hogy mi legyen a következő lépés. Az orvosi költség a gazdit terheli, ami levonásra kerülne a kaucióból.

 • Lehet hozzád vinni állandó ellátásra (infúzió, gyógyszeres kúra, mozgássérült, E.C.-s, stb.) szoruló nyuszit is vinni panzióztatni?

Természetesen. A beteg nyuszik amúgy is közel állnak a szívemhez. Viszont itt a költségek máshogy alakulnak. A fentebb említett árak egészséges nyuszikra vonatkoznak.

Kép erről Interju Meier Krisztinaval a Tunderkert nyuszipanzio tulajdonosaval DTR bunny 4 1
Sikeres összeszoktatás a panzióztatás alatt.
 • Sokan az összeszoktatás csodanőjének tekintenek Téged. Van lehetőség a nyaralás alatt a panzióztatás mellett összeszoktatást is kérni? Ha igen, milyen feltételei, milyen pluszköltségei vannak ennek,

Én egy 5-6 napos összeszoktatást 21 500 Ft-ért szoktam vállalni. Ez tartalmazza a panziózási díját a két nyuszinak, és egy egyszeri összeszoktatási költséget.

Az összeszoktatás feltétele, hogy csak egészséges nyuszikat vállalok, illetve, ha van egy babanyuszi és egy domináns nagy nyuszi, akkor sem szeretem elvállalni, kivéve, ha nagyon sürgős.

Régebben voltak aggályaim, azonos nemű, hármas, vagy négyes összeszoktatások kapcsán. Ma már ezeket elhagytam és el szoktam vállalni nagyon nehéz eseteket is.

Az összeszoktatásokban az a legszebb pillanat, amikor a két nyuszi rájön, hogy mennyivel jobb együtt. ?

Ha a Tündérkertben panzióztatod a nyuszidat értékes ajándék kupont kapsz Krisztától, amit a webáruházunkban használhatsz fel.

Ha tudni szeretnéd, milyen egyéb lehetőségek vannak a nyuszipanzió mellett is kattints ide.

Hasonló bejegyzések:

Milyen tartalmak érdekelnek leginkább?

Jelöld be az alábbi listában, hogy milyen kisálladot van és mi ennek megfelelően fogunk értesítést küldeni az új blogcikkeink megjelenéséről.

Ha többféle tartalom érdekel, akkor akár több négyzetet is bejelölhetsz.

Legújabbak: